joi, 3 noiembrie 2011

Alandala

Neata!

La o cafeluta si o tigareta , citind postul Alinei , si privind mai sus catre rubrica de Alandala am avut un flash , care m-o zguduit putin . Si o sa zic si eu ca ea :"cand ma uit in spate si imi aduc acum aminte " ea intradevar fuma , noi eram niste copii mici si neastamparati , plini de viata si vesnic cu o ocupatie. Si pentru ca ziceam de alalandala , mi-am adus aminte si de acel an (defapt acei ani) in care aproape zilnic eram cu Alinuta in Curmatura , dupa ore, in weekend , in loc de o bere la o terasa , orisicand se ivea ocazia. Iar daca ne saturam de Curmatura , nu-i nimic , urcam pana in Paltinis. De acel festival al olarilor , acum multi , multi ani in care (nici in ziua de azi nu stiu cum , si de ce am sunat-o) ne-am intalnit prima data in afara liceului , unde a intalnit o fata mai mult despuiata decat imbracata , non-conformista , la care toate babele ii masurau dunga chilotului :)) . Ma gandesc cu drag si  la berile si povestile ce au urmat  pe Garii 25 , la noptile de karaoke la bec , la cafelele dimineata gandindu-ne ca daca tot o trecut o ora din scoala nu mai au rost restul de 5-6. La plimbarile cu trenul , la experienta cu Alba , la mersul in Amnas sa salutam un om bolnav , chit ca era miercuri si noi aveam scoala . Chiar si atunci cand am baut berea la 8 dimineata nu acasa, nu in baruri , ci pe Garii. La aproape deceniul petrecut in R si B (RnB). La noptiile din Ace Age (Ace of spades) unde in 30 decembrie trageam la sort dintr-o sapca biletele scrise pe etichetele de la bere cu numele fiecaruia , pentru a afla si noi unde vom face totusi revelionul , la gratarul din 31 decembrie in care Ion al meu ca sa ma incalzeasca m-a luat in carca si a fugit cu mine prin Paltinis :) . La prima zi cand l-am cunoscut pe Ionut , zi pe care niciodata nu o sa o uite , si pe care nu ma lasa nici pe mine sa o uit  . La momentele cand pierdeam ore intregi , la o bere dezbatand subiecte care niciodata nu aveau un final sau o concluzie, dar pentru aia ne intalneam si a 2-a zi sa continuam. La zilele si noptile din Karma , la biserica din Amnas , unde pentru prima oara in viata mea m-am speriat de lucrurile nevazute  , gratie Alinutei . La berile din Vama Veche , la darts-ul la care intotdeauna luam bataie :) , la trandafirii facuti de Ion din servetele ... si enumerarea poate continua la nesfarsit .
Pentru multe dintre ele nu mai exista nici macar o poza , nici macar un mic suvenir acasa intr-un dulap.
Dar se pare ca este suficient un singur flash pentru mintea noastra.

E greu sa comprimi atatia ani de amintiri in cateva ganduri , sau cateva randuri . Dar ati prins ideea , nu ?

Si cu siguranta , peste cativa ani vor fi alte lucruri de trecut aici. Oricum , trebuie sa recunosc: imi e dor!!
Insa cel mai dor imi este de copii din noi .

So cheers for old times and let's drink for new ones ! (sau in fine, ceva de genu :)) )

3 comentarii:

  1. M-ai facut sa rad si sa plang in acelasi timp! M-ai facut sa retraiesc tot ce ai scris acolo in timp ce citeam..si imi apareau in fata ochilor ca si cum ar fi ultimul minut din viata.Vremuri bune si amintiri frumoase! Imi e dor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da! De cand am scris postul asta parca sunt in transa si eu . Si nu am zis de faza cu dealul Daii cand incercam si eu sa citesc pentru BAC la engleza (care era a doua zi) macar subiectele , si binenteles ca nu am apucat sa fac nimic ca ma faceati sa rad in continuu :)) .. duamne , multe imi trec acuma prin capsor :D

    RăspundețiȘtergere
  3. cat de lunga a fost cafeaua voasra azi?!?
    oricum frumoase aminiri (chit ca nu am participa chiar la toate)

    RăspundețiȘtergere