vineri, 16 decembrie 2011

Mizantropie

Sufar de mizantropie, pe zi ce trece, tot mai mult.
Zilnic vad ceva ce imi da peste cap busola rau de tot , pe multe le ignor, dar uneori pur si simplu mi se pune negru in fata ochiilor , imi vine sa fac crima in masa sau sa ma mut pe o insula pustie (de preferat extraordinar de pustie , nu prea sunt fana animalelor cu coltii mari sau ghiare lungi , oricat ar fi ele de sweet). Sau mai bine , crima in masa plus mutat undeva pe o insula pustie. 

Cineva  , imi povestise  acum f mult timp despre o influenta in masa, cand un individ (nu mai retin sexul persoanei) a omorat o suta de oameni , punandu-le otrava in bauturi. Defapt nu i-a omorat , ca inainte de a bea, a tinut un tost , li s-a spus ca este otrava in pahar , si prin puterea influentei  i-a convins pe toti sa bea din acele pahare. Daca si-ar fi folosita cineva influenta aia la o suta de oameni pentru a face un bine , s-ar fi dusa toti acasa si ar fi acuzat acel om de nebunie, sau prostie. 

Ieri dimineata , in plimbarea mea cu limuzina galbena de la Tursib , m-am enervat  suficient de tare incat ajungeam sa ii dau dreptate unui mare om : “daca il omor nu pot simti decat placere”. Soferul  limuzinei galbene opreste in statia de la Podul Garii. Binenteles ca nu poate oprii in spatiul special amenajat , ci merge mai in fata cu cativa metri (probabil nu ii ajungea strada). O bunicuta , micuta , cu basma si multe, multe bagaje care statea in statie asteptand autobuzul cu tampitul ala de sofer , literalmente fugea (imaginativa cum poate fugi o bunicuta de 80 de ani cu multe bagaje de repede) sa intre in autobuz. Cand aproape a ajuns la usa , boul ala de cretin de sofer inchide usa si pleaca , bunicuta ramand in fata autobuzului , cu bagajele in mana , si cand am ajuns in dreptul ei am vazut ca avea si lacrimi in ochisori.
Nu va pot spune ce privire diabolica aveam cand ma uitam la sofer, si cata mila era in mine. Pana ajung sa procesez  toata povestea, autobuzul ia curba si ajunge in statia de la gara . Unde , pentru ca sa intalnit cu un coleg de breasla, a stat 5 minute , cu usile larg deschise, pentru ca era foarte” cald” afara , sa povesteasca cu nea` colegu .
Deci d-nul Pulache Chiorus de pe Tursib , iti doresc un singur lucru , moartea e prea simpla pentru tine , iti doresc sa ajungi la varsta bunicii cu pricina , si sa te ajute al de sus , sau al de jos, sau zana maseluta , sau in cine crezi matale , d-nul Pulache,  sa ai parte de exact acelasi tratament care ii l-ai oferit tu batranei , dar nu o data , zilnic , de 24 de ori pe zi , din partea la 24 de oameni diferiti , pentru tot restu vietii tale.  Poate asa o sa vada si un bou ca tine cat poate sa doara ignoranta ta .

Astazi , tot pe strada , o femeie (imi doresc din tot sufletul sa fie doar o femeie , si nu chiar mama) , de mana cu un copil. Se grabea saraca femeie. Dar se grabea. O imagine de cosmar, altfel nu o pot numi. O pitzipoanca  tampita de-a dreptu , imbracata dupa ultimele tentinte (de futere) din Paris, cu o tona de fond de ten , fard pe ochi plus gene false, toc cui de 15 , tragea un copil dupa ea. Un copil curat cei drept, dar imbracat cred ca in maxim 2 minute ( tiinand cont ca timpul de pregatire pentru pitziponceala din curul ei o fi durat vreo 3 ore, mi se pare normal copilul sa ramana cu  2 min ) . II iesea o tentativa  de maieu afara din pantaloni , care erau prinsi cu o curea , doar ca pusa invers, cu geaca ridicata pana aproape de umeri (va explic imediat de ce) , si sireturile desfacute la  adidasi , si cu o caciula pusa peste ochisori saracului copil. Daca nu plangea copilul ala cat il tineau plamanii probabil nici nu remarcam situatia. Dar , femeia foarte grabita , strangea copilul de incheietura mainii si pur si simplu il taraia dupa ea… un pas de-al ei din cat 5 ai copilului. Tragandul dupa ea, copilul mergea lateral , plangand si urland ca il doare si sa se opreasca… Ca raspuns , femeia foarte inspirata : “taci ca te bat ”. Atata minte au oamenii din tara noastra. Taci ca te bat ! .
Degeaba s-au luat cativa oameni de ea, tot ce au rezolvat oamenii aia a fost ca s-au ales si ei la randul lor cu cate o injuratura , mai ceva ca la usa cortului , iar una dintre injuraturi sa dus cu directa catre un batranel ……………. Respectul nostru fata de copii si oamenii in varsta .

Degeaba faci un bine , degeaba ajuti oamenii batrani , degeaba ai rabdare cu ei in magazine cand nu vad pretul la trecerea strazi si alte nimicuri de genul asta , degeaba te joci si ai rabdare cu copiii , pentru ca intotdeauna va veni un tampit care le vor aduce lacrimi in ochisorii aia puri , sau tristi , in functie de varsta .
Tot ce mai pot unii dintre noi mai cu cap sa faca , e sa le compenseze perioada de plans cu un zambet , dar vazand ce am vazut , si traind unde traim , am impresia ca este totusi ….  mult prea putin .

Dragi oameni , dragi fiinte din aceeasi specie cu mine , din suflet va zic , VA URASC! Si v-as omora cu zambetul pe buze! Ochii pentru ochii , si glont pentru lacrima !

7 comentarii:

  1. well asa suntem noi uni bipezi.... si pe zice ttrece tot mai multi
    exemple sunt cu miile...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu`i nica... cumparam niste mitraliere de la rusi :) , si ne apucam de curatenia de primavara....

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu zic sa avem o exprimare mai personala in arta.Ar trebui sa optezi pentru un cutit:D.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ar dura o vesnicie :) Dar imi place ideea... E mai personal asa, mai intim . :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Well, you take your time, you appreciate the way the blade hides inside the body...Arta frate!

    RăspundețiȘtergere
  6. "Cineva" imi zicea ca sunt funny cand sunt nervos...e timpul sa ofer acelasi compliment inapoi: esti FUNNY cand esti nervoasa, dar ai mare dreptate. Eu ma temeam ca misantropii sunt pe cale de disparitie, dar cu postarea asta mi-ai dat speranta ca inca mai puterm supravietui.
    Cel mai mult m-a marcat faza cu batranica, adica serios, soferu din cripta a fost un cacat si jumatete de om (sorry ptr limbajul colorat si puternic-olfactiv). Imi pot doar imagina saraca batranica, cum s-a simtit si cat de "bine" i-a picat toata faza...i sad! Poate ar fi trebuit sa iei numaru de la bus si sa-i faci o reclamatie la tursib, dar mai mult decat sigur n-ai fi rezolvat nimic (doar iti mancai nervii si timpul degeaba).
    De pitzipoanca cu copilul, ce sa zic...ori era drogata, ori beata, ori amandoua...ori inconstienta si Cretina (cu majuscula). Nu pot sa-mi imaginez ce era in capul ei...defapt pot...era vid!

    Long live misantropy!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sincer am avut ideea cu numerele dupa ideea cu "il omor" , dar chiar nu as fi rezolvata nimic. Ar fi zisa ca a fost in intarziere sau ca era prima abatere sau te miri ce prostie. Si despre tipa... aia trebuia impuscata in locul la pisi mare (tigroaica). Aia e mai periculoasa pentru populatie.:(

    RăspundețiȘtergere